Група “Гиздосия” | Виртуален Свят

Група "Гиздосия"

Гергана Грозданова

Преподавател

Уроците се провеждат

}

/

/

През последните десетилетия интересът на младите нашенци към българския фолклор безспорно беше позатихнал. Към днешна дата обаче все повече българи се насочват към танцовите школи и то по много проста причина – практикуването на весели народни танци може успешно да замести всички онези досадни часове във фитнес залата.

Да, оказва се, че тропването на хоро е много приятен и лесен метод да изваем всички онези части от тялото си, които ни създават притеснение.

Движенията, които се извършват, ни помагат бързо и ефективно да изгаряме калории и да се чувствате леки и пъргави. Този вид тренировка е подходящ за хора на всякаква възраст и действат ефикасно както при дамите, така и при представителите на силния пол.

Освен за нашата физическа форма обаче народните танци се грижат и за душевността ни. Практиката показва, че само след час, прекаран в танцова школа, се чувстваме много по-развеселени, спокойни и щастливи. Или казано с други думи народните танци са един истински антидепресант!

Този вид забавление също така ни помага да опознаем по-добре собствения си фолклор и да намерим нови възможности за изява. Уверяваме ви, че започнете ли веднъж да изучавате българските хора, с нетърпение ще чакате всеки фолклорен фестивал или празник.

VI Международен фолклорен фестивал „Бобошевско веселие”

Участие в VI Международен фолклорен фестивал „Бобошевско веселие” с групата по фитнес фолклор”...

34 издание на Международния фестивал “Истибанско здравоживо” в Македония

Групата по фитнес фолклор” ГИЗДОСИЯ”, към читалището, взе участие в 34 издание на Международния фестивал "Истибанско...